У Гройсмана вже заговорили про відмову від Євробачення в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана вже заговорили про відмову від Євробачення в Україні

У Гройсмана вже заговорили про відмову від Євробачення в Україні

Представник Кабінету міністрів України, яким керує Володимир Гройсман, голова Мінфіну Олександр Данилюк заявив про можливість відмови України від проведення пісенного конкурсу Євробачення через занадто високу вартість.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на колонку міністра в  Економічній правді.
"В силу специфіки своєї роботи я повинен думати про бюджет. Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 мільярд гривень (бюджет конкурсу по оцінці експертів - Ред.) - це величезна сума», - заявив він.
Також міністр нагадав про випадки, коли право проведення конкурсу передавалося: «Врешті-решт, світ знає п'ять прикладів передачі права на проведення конкурсу: наприклад, Франція в 1960 році передала його Британії".
Крім того, Данилюк зазначив, що якщо конкурс все ж пройде в Україні, то буде необхідно зрозуміти, "чому ми це робимо, і яка користь від цього для держави".
Окремо глава Мінфіну додав, що проведення Євробачення в Україні вже обговорювалося на засіданні уряду 18 травня, і було вирішено протягом місяця провести відкритий конкурс для вибору міста-господаря конкурсу.
"Нам потрібне місто, яке точно знає, як використає цю можливість для свого розвитку", - написав він.
За словами Данилюка, "після першого етапу децентралізації бюджети міст стали переважно профіцитні", а тому місто-господар конкурсу повинно буде розділити ризики з державою.
"Ми очікуємо від міст не тільки доброї волі у проведенні, а й пакета інфраструктурних проектів, на які ми будемо залучати кошти інвесторів і донорів", - додав він.
Крім того, міністр зазначив, що в Кабміні планують створити офіс з підготовки до Євробачення і запевнив, що підготовка до конкурсу пройде прозоро і під контролем громадськості і волонтерів.
"Важливе завдання - комунікації навколо конкурсу. Ми повинні розповісти світові про себе і довести інвесторам, що Україна є сприятливим місцем для інвестицій. Це означає прискорення реформ і демонстрацію нового рівня держуправління", - резюмував Данилюк.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, після перемоги української співачки Джамали на Євробаченні-2016 наступний конкурс буде проведено в нашій країні.
Раніше глава Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявляв, що проведення Євробачення можуть розділити між кількома містами країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?