Росіяни готуються залишити киян без метро
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росіяни готуються залишити киян без метро

Росіяни готуються залишити киян без метро

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак

заявив, що російський кредитор має намір зупинити роботу київського метрополітена.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.


За словами Сагайдака, вимога ТОВ "Укррослізинг", яка належить структурам, підконтрольним російському "Внєшекономбанку", стягнути заборгованість з КП "Київський метрополітен", обернеться тяжкими фінансовими втратами для київського метрополітену.


"Російський кредитор має намір зупинити роботу київського метрополітену... У своїй позовній заяві в Господарському суді Києва підприємство вимагає в примусовому порядку стягнути з КП "Київський метрополітен" заборгованість за договором лізингу, розірвати вищевказаний договір і затребувати майно з чужого незаконного володіння. Це означає, що КП "Київський метрополітен" ризикує зазнати важких фінансових втрат, а кияни можуть взагалі отримати колапс", - написав Сагайдак.


Сума позовних вимог ТОВ "Укррослізинг" до КП "Київський метрополітен» становить 1 млрд 959 млн 466 тис. 447,88 грн.


У 2009 році Київрада уклала з ТОВ "Укррослізинг" договір на закупівлю 100 вагонів для київського метрополітену. У свою чергу метрополітен отримав за період з 2010 по 2013 100 вагонів, 25 одиниць виробництва КВБЗ, 33 одиниці "Вагонмаш" і 42 "Метровагонмаш". Однак суму лізингових платежів з 2009 по 2014 роки за вагони повністю так і не виплатили.


Раніше повідомлялося, що

працівникам київського метрополітену, які перебувають у профспілці, пропонують відпочити в окупованому Росією Криму за безоплатною путівкою

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?