Україна показала Європі відео з російською технікою на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна показала Європі відео з російською технікою на Донбасі

Україна показала Європі відео з російською технікою на Донбасі

У Брюсселі, на засіданні міністрів закордонних справ країн Східного партнерства, продемонстрували відеоролик, на якому зафіксовано, як військова техніка Росії перетинає український кордон.
Про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Я детально поінформував колег про те, що відбувається на Донбасі в плані порушення режиму припинення вогню, в плані відсутності доступу до українсько-російського кордону, який поки нами не контролюється. Я передав відповідні матеріали, не тільки фото, але і відео, на якому є російська техніка, яка перетинає кордон", - сказав він.
Міністр зазначив, що учасники зустрічі висловили підтримку суверенітету і територіальній цілісності України: "Була чітка підтримка щодо невизнання анексованого Криму і бажання допомагати далі".
Крім іншого, Клімкін підкреслив, що на засіданні також обговорили плани розвитку Східного партнерства: "Моя теза дуже проста, і вона підтримується абсолютною більшістю міністрів: ми є різними країнами - у нас є країни, які мають угоди про асоціацію, які мають унікальні зони вільної торгівлі, ми хочемо стати частиною спільного ринку ЄС, частиною енергосистеми ЄС. Відповідно, до нас має бути особливе ставлення", - пояснив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко попередив про майбутню велику війну з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?