Луценко заводить у ГПУ таємничого "чистильника"
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко заводить у ГПУ таємничого "чистильника"

Луценко заводить у ГПУ таємничого "чистильника"

Генеральный прокурор України Юрій Луценко

призначить в ГПУ "чистильника", який очищатиме прокуратуру від тих, чий спосіб життя і чиї витрати не відповідають легальним доходам прокурорів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа Борислава Берези.


"Тепер супер-новина. У Генпрокуратурі з'явиться нова особа. Це людина, яка очолить внутрішню безпеку і буде очищати прокуратуру від тих персон, чий спосіб життя і чиї витрати не відповідають легальним доходам прокурорів. Цю людину вже називають "Чистильник" і він не з системи прокуратури. Чекаємо четверга і нам озвучать ім'я", - написав він.


Береза ​​також зазначив, що Луценко в четвер, 26 травня, озвучить прізвища своїх нових заступників, а також оголосить всі кадрові призначення.


"Якщо "Чистильник" матиме повноваження звільняти прокурорів, майно яких не відповідає їх легальним доходам, то Генеральна інспекція матиме можливість і повноваження саджати цих прокурорів. Правда, для цього треба буде внести деякі правки в законодавство. І тут Юрій Луценко сподівається на депутатів, які дадуть такі повноваження інспекції. У результаті спільні дії Чистильника і Генінспекції повинні допомогти очистити прокуратуру вже в найближчі місяці", - додав нардеп.


Раніше повідомлялося, що

Юрій Луценко пообіцяв не приймати швидких рішень і нагадав про сталінський досвід НКВС

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?