НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним

НБУ
НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним

У  Національному банку України, де раніше визнали неплатоспроможним "Фідобанк", віднесли до категорії неплатоспроможних банк "Михайлівський".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт НБУ.


Відзначається, що банк "Михайлівський" визнали проблемним 23 грудня 2015 року у зв'язку з ризиковою діяльністю, а рішення НБУ №14 про визнання його неплатоспроможним прийняли 23 травня 2016 року.


"20 травня 2016 року голова правління банку Ігор Дорошенко повідомив, що залишив посаду. В цей же день банк заявив, що з технічних причин в ньому не працює система "операційний день банку", що унеможливило доступ куратора до операційних даних. - Коментує ситуацію заступник голови НБУ Катерина Рожкова. - Система запрацювала тільки пізно ввечері 20 травня. Куратор, отримавши доступ, побачив велику кількість операцій з переказу вкладів фізосіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн".


Як повідомляв ONLINE.UA, також  неплатоспроможним визнали банк "Хрещатик".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?