У Гройсмана заговорили про катастрофу з пенсіями
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана заговорили про катастрофу з пенсіями

У Гройсмана заговорили про катастрофу з пенсіями
Джерело:  online.ua

Міністр соціальної політики в уряді Володимира Гройсмана Андрій Рева заявив, що дефіцит Пенсійного фонду становить вже 145 мільярдів гривень - і ситуація з виплатами пенсій близька до катастрофічної.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZIK.ua.
"Якщо в 2014 році дефіцит пенсійного фонду становив 80 млрд грн і вирішувалося питання, як його покрити, то було прийнято рішення оподаткувати пенсії, що дало 1 млрд 800 млн. Через рік прийняли рішення знизити ставку єдиного соціального внеску з 38 до 22%. Після цього деякі наші економісти стверджували, що як тільки ми знизимо ставку єдиного соціального внеску, недобір коштів перекриється. Минуло 5 місяців, і я хочу вам доповісти, що дефіцит пенсійного фонду, який в минулому році склав 80 млрд грн, становить сьогодні 145 млрд грн", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова".
"Тобто ми взяли 65 млрд грн і віддали великому бізнесу, сподіваючись, що йому буде соромно і він поверне через підвищення заробітних плат і сплату внесків до Пенсійного фонду. Цього не сталося. Ми сьогодні опинилися в ситуації, коли фактично назріває катастрофа з пенсійними виплатами, а саме з дефіцитом пенсійного фонду", - зазначив Рева.
Раніше Рева заявляв, що для ліквідації дефіциту Пенсійного фонду необхідно збільшити кількість платників єдиного соціального внеску. На його думку, необхідно зажадати, щоб ЄСВ платили всі.
Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України ухвалили документ про скасування оподаткування пенсій, про який раніше повідомляв прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?