Передвиборчий штаб Трампа очолила людина, пов'язана з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Передвиборчий штаб Трампа очолила людина, пов'язана з Україною

Передвиборчий штаб Трампа очолила людина, пов'язана з Україною
Джерело:  BBC

Головою виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа став політтехнолог Пол Манафорт, який свого часу консультував зниклого екс-президента України Віктора Януковича.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Тепер у передвиборчій кампанії Трампа два керівники - Манафорт і менеджер Корі Левандовскі.
67-річний лобіст Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував різних кандидатів - від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.
Критики Трампа відзначають, що він консультував екс-президента-утікача України Віктора Януковича, філіппінського диктатора Фердинанда Маркоса і багамського прем'єр-міністра Ліндена Піндлінга, якого звинувачували у зв'язках з наркобаронами.
Вдатися до послуг Манафорта Януковичу порадив олігарх Ринат Ахметов, якого до цього консультував американець. В ході кампанії 2004 року Януковичу допомагали політтехнологи з Росії. Як повідомляють, він залишився ними незадоволений і вирішив вдатися до допомоги Манафорта.
Манафорт зображував Януковича лідером, якого не зрозуміли, і пояснював його погану репутацію на міжнародній арені небажанням Заходу відмовитися від уявлень часів "холодної війни". Кілька консультантів, які працювали з Манафортом в той період, розповіли сайту Politico, що він щиро вірив в Януковича як лідера і сумнівався, що його прозахідні суперники принесуть Україні більше користі, ніж він.
Зараз Манафорт не приймає докорів з приводу своєї роботи на українського екс-президента-утікача і неодноразово заявляв в інтерв'ю, що допомагав зробити Україну європейською країною.
"Я тут не тільки заради виборів. Я намагаюся зіграти конструктивну роль у створенні демократії", - стверджував він New York Times в 2007 році.
Після перемоги Януковича на виборах у 2010 році Манафорт залишився в Україні в якості його радника і попутно займався бізнесом, який звів його з українським олігархом Дмитром Фірташем і російським мільярдером Олегом Дерипаскою.
Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що не схвалює дії президента Росії на сході України.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?