Гонтарева розповіла, що в Україні змінилося на краще
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева розповіла, що в Україні змінилося на краще

Гонтарева розповіла, що в Україні змінилося на краще
Джерело:  Укрінформ

Глава Нацбанку України Валерія Гонтарева

заявила, що уповільненню інфляції сприяло помірне зміцнення обмінного курсу гривні, яке спостерігалося в результаті поліпшення зовнішньої кон'юнктури на сировинних ринках і відповідного збільшення надходження валютної виручки в країну.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Укрінформ

.


"Уповільненню інфляції сприяло помірне зміцнення обмінного курсу гривні, яке спостерігалося в результаті поліпшення зовнішньої кон'юнктури на сировинних ринках і відповідного збільшення надходження валютної виручки в країну", - сказала Гонтарева.


За словами глави НБУ, в квітні 2016 споживча інфляція в річному вимірі знизилася до 9,8% вперше за два роки.


В НБУ також вважають цілі по споживчій інфляції на рівні 12% (плюс-мінус 3%) на кінець 2016 і на рівні 8% (плюс-мінус 2%) на кінець 2017 цілком досяжними. Гонтарева зазначила, що в першому кварталі реальний ВВП зріс в річному обчисленні на 0,1%.


Раніше заступник глави Нацбанку України

Дмитро Сологуб заявив, що рішення Кабінету міністрів про підвищення цін на газ для населення і промислових споживачів не матиме істотного впливу на інфляцію

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?