В Одесі обшукують кабінет соратника Саакашвілі: з'явилися фото і відео
Категорія
Політика
Дата публікації

В Одесі обшукують кабінет соратника Саакашвілі: з'явилися фото і відео

В Одесі обшукують кабінет соратника Саакашвілі: з'явилися фото і відео
Джерело:  Думська

У кабінеті і будинку помічника главы Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі, колишнього генерального консула Грузії Теймураза Нішніанідзе проводять обшук співробітники Генпрокуратури і Служби безпеки України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Думскую.
Також йде обшук і за місцем реєстрації фонду «На благо Одеси» в бізнес-центрі на вулиці Успенській.
Слідчі дії проводяться в рамках декількох кримінальних проваджень, одне з яких відкрито за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість посадовим особам Генконсульства Грузії в 2012-2013 роках.
Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 мільйонів гривень за нібито придбані в київських магазинах брендові речі і одяг. Сьогодні ж слідчі навідалися в магазини «Луї Віттон» і «Прада», а також Державну фіскальну службу.
Крім того, ГПУ цікавиться діяльністю фонду «На благо Одеси», головою якого є Нішніанідзе, який збирав гроші ряду великих одеських бізнесменів.
Фонд підозрюють у закупівлях дорогих автомобілів, оплаті передвиборчої кампанії соратника Міхеїла Саакашвілі - Саші Боровика, закордонних поїздок самого Саакашвілі і форумів в обласних центрах України.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міхеїл Саакашвілі заявив про звільнення двох своїх заступників - Саші Боровика і Марії Гайдар через новий зако про державну службу.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?