Вибори на Донеччині: Порошенко зробив гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донеччині: Порошенко зробив гучну заяву

Вибори на Донеччині: Порошенко зробив гучну заяву
Джерело:  president.gov.ua

Презідент України Петро Порошенко  заявив, що без введення поліцейської місії ОБСЄ і без відновлення контролю України над державним кордоном, проведення виборів на тимчасово окупованій території Донбасу не представляється можливим.


Про це він заявив у своїй промові до Дня прикордонника, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Порошенко.


Також президент зазначив, що поліцейські повинні бути розміщені на лінії зіткнення, поставити на всіх КПВВ полстоянно діючі патрулі для запобігання поставки нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, поверненню найманих бойовиків.


"І тільки тоді, за українським законодавством, з міжнародними спостерігачами, за участю українських партій, кандидатів, за умови жорстких заходів безпеки, якими захистимо кожного, хто бере участь в кампанії і хто йде голосувати, з допуском українських засобів агітації, засобів інформації, ми проведемо вибори, які чітко відповідають стандартам ОБСЄ. Нічого іншого - не буде. Я на цьому наголошую", - заявив Порошенко.


За словами президента, такий план був спочатку викладено в Мирному плані і в Мінських домовленостях і саме такий алгоритм дій отримав підтримку світового співтовариства. Також він додав, що забезпечення припинення вогню цілком в можливостях президента Росії Володимира Путіна, "адже вогонь відкривають солдати російської армії і їх найманці, які діють по команді 100% російських командирів".


Як повідомляв ONLINE.UA,  ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко заявив, що не стане проводити вибори на Донбасі за українськими правилами.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?