Рада серйозно полегшила життя автолюбителям
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Рада серйозно полегшила життя автолюбителям

Рада серйозно полегшила життя автолюбителям

Верховна Рада

тимчасово знизила ставку акцизного податку на вживані автомобілі до рівня ставок на нові авто.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Економічну правду

.


За законопроект №3251 проголосували 237 народних депутатів.


Зокрема, пропонується знизити ставки акцизу на б/у авто до 0,102 євро за 1 куб. см з двигуном об'ємом до 1000 куб. см; 0,063 євро для авто з двигуном об'ємом до 1500 куб см; 0,267 євро - до 2200 куб. см; 0,276 євро - до 3000 куб. см; 2,209 євро для авто з об'ємом двигуна понад 3000 куб. см.


Згідно з пояснювальною запискою, до 31 грудня 2018 року встановлюються знижені ставки акцизного податку на легкові авто та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі. Також знижені ставки встановлюються на транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.


"Наприклад, для розмитнення 1 л авто потрібно буде заплатити 63 євро замість 1761 євро. За розмитнення 2 л автомобіля потрібно буде сплатити 534 євро замість 4882 євро", - сказано на сторінці Facebook фракції Самопоміч, лідер якої Олег Березюк був співавтором закону.


Ставки акцизного податку, встановлені цим законом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом і державою-агресором по відношенню до України, або ввозяться з території держави-окупанта і / або окупованої території України.


Ставки не застосовуються на авто, вироблені до 1 січня 2010 року, і ті, які ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, поставки, комісії, доручення, поруки тощо.


Раніше повідомлялося, що

у Верховній Раді зареєстрований проект закону про скасування святкування Дня солідарності трудящих 1 і 2 травня і Дня перемоги 9 травня

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?