Журналіст розповів про великі плани бойовиків ДНР: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналіст розповів про великі плани бойовиків ДНР: опубліковано відео

Журналіст розповів про великі плани бойовиків ДНР: опубліковано відео

Відомий український журналіст Роман Бочкала розвіяв чутки про здачу позицій і безліч втрат в лавах Збройних сил України, а також розповів про своє спілкування з командирами, які воюють на передовій АТО на Донбасі і плани бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook репортера.
«Активізація (обстрілів бойовиками - Ред.) почалася після 18 травня, коли відбулася зустріч контактної групи. Раша (Росія) намагається протягнути потрібні їй рішення, використовуючи старий як світ прийом - тиснути на хворий мозоль», - зазначив журналіст.
Також Бочкала зробив висновок, що саме з цієї причини «тепер жарко. Тепер у нас багато Авдіївок».
«Дзвоню на ПРОМКОМ (промзона Авдіївки - Ред.). Питаю, як ситуація. У відповідь дуже міцні епітети. З вуст найстриманішого командира з усіх, кого знаю. Стали крити зовсім не по-дитячому. Це вже не чергові обстріли. Промзону реально хочуть віджати. Але хлопці тримаються. Сил і коштів достатньо. Але кров... Кожен день кров», - сказав він.


Крім того, репортер зумів поспілкуватися і з бійцями під Зайцевим.
«Розганяються фейки, мовляв здали Зайцеве, відступили мало не на кілометр. Повна маячня. Будь-яка військова активізація російських військ пов'язана з елементами дезинформаційних вкидань. Мета - посіяти паніку, порушити "зраду". Якось раптом одразу дружини бійців до АП повиходили... "Збіг? Не думаю". Підбурювачів вистачає», - нагадав він.
Також Бочкала зазначив, що «ускладнилася ситуація в районі Луганського, Маріуполя. Але знову ж таки - відповідаємо».
«Начальник Генштабу дав чітко зрозуміти - бійці ВСУ мають повне право на адекватну відповідь в разі потреби. Єдине обмеження, згідно з Мінськими домовленостями, це калібр. Тут ми, на відміну від терів, себе стримуємо. Проте їх втрати куди вище», - резюмував журналіст.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко запевнив, що українська влада робить все можливе, щоб не оголошувати нової мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?