Українців попередили про економічну депресію 2017 року: опубліковане відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українців попередили про економічну депресію 2017 року: опубліковане відео

Українців попередили про економічну депресію 2017 року: опубліковане відео
Джерело:  online.ua

Експерти  Міжнародного валютного фонду  передбачають, що 2016 року українська економіка виросте на 1%, а 2017 року — на 2,3%, однак після падіння на 20% за кризові роки це означає економічну депресію, яку необхідно подолати.

Таку думку у своєму відеоблозі на ONLINE.UA висловив економіст Борис Кушнірук

«На сьогоднішній момент прогнози, що Україна буде мати лише 1% зростання в 2016-му році та 2,3% в 2017-му році – вони не викликають позитивних емоцій, бо після такого глибокого падіння, яке ми мали внаслідок кризи, починаючи з кінця 2012-го року, 2013-2014-2015 років, ми втратили до 20% валового внутрішнього продукту», — розповів експерт.

За словами економіста, за цих обставин «зростання на 1-1,5% — це фактично стан депресії».

«І зрозуміло, що в таких обставинах повинна бути та модель економічного зростання, яка дозволить значно пришвидшити зростання відновлення економіки», — підкреслив він.



Кушнірук зазначив, що «питання полягає у тому, чи відповідає та програма МВФ, на яку Україна погодилась, цьому виклику, цьому завданню — збільшити зростання економіки в значно більших розмірах, ніж це заплановано».

«Я — прихильник дискусії з МВФ, в тому числі на професійному рівні, і тут в мене є претензії до уряду і Національного банку», — заявив він.

На думку експерта, «яко уряд не розуміє, яким чином йому забезпечити це зростання, то ясно, що МВФ не буде цим займатись, це є питанням відповідальності українського уряду».


Більше читайте в блозі Бориса Кушнірука на ONLINE.UA: Головна умова, за якої Україні дадуть грошей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?