Чи отримає Україна гроші від МВФ: експерт дав відповідь
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи отримає Україна гроші від МВФ: експерт дав відповідь

Чи отримає Україна гроші від МВФ: експерт дав відповідь
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд  повинен бути задоволений виконаною українським урядом роботою, і у нього немає підстав для подальшої відмови від кредитування України.


Таку думку  економіст Борис Кушнірук  висловив у відеоблозі на ONLINE.UA.


Економіст зазначив, що останній транш МВФ пройшов влітку 2015 року, і зараз український уряд, експертне середовище, бізнес очікують, чи буде МВФ продовжувати кредитувати Україну.


"Після того були чинники, які змушували МВФ призупинити будь-кредитування України. Це було пов'язано з тим, що не була визначена доля Податкового кодексу та бюджету. Тому що були ризики, що буде прийнятий дуже радикальний варіант Податкового кодексу, який призведе до істотного падіння доходів бюджету в короткостроковому вимірі, на 2016-й рік. і це викликало занепокоєння і незгоду МВФ, він говорив, що не готовий фінансувати дефіцит, який перевищує 3-3,5% від ВВП. Після цього визначалася доля наступного уряду. Таким чином, ці фактори зумовлювали те, що МВФ не наважувався давати наступні транші. Тому що, фонду було потрібно зрозуміти, чи готовий цей новий уряд дотримуватися домовленостей, чи будуть перегляди вимог фонду. Можливо, Україна хотіла б щось змінити чи на чомусь хотів би наполягати МВФ", - описав ситуацію економіст.


"На сьогоднішній момент можна сказати, що, хоча певні зауваження і питання з боку МВФ до уряду, і до діяльності Національного банку, є, але в цілому, я думаю, що немає ніяких підстав для того, щоб МВФ відмовився б надалі кредитувати Україну" , - підкреслив Кушнірук.


"Україна дотримується показників бюджетних. Україна дотримується політики з точки зору дотримання реформ. Україна провела досить важливий, хоча і непопулярний крок переходу відразу до цін на газ на ринкових умовах, - пояснив економіст. - В цілому МВФ повинен бути задоволений тим, що було зроблено. З огляду на це, я не очікую якихось серйозних зауважень з їх боку".



Повний текст блогу  читайте на ONLINE.UA: "Головна умова, при якій Україні дадуть грошей".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?