Гонтарева дала прогноз щодо інфляції в 2016-2017 роках
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева дала прогноз щодо інфляції в 2016-2017 роках

Гонтарева дала прогноз щодо інфляції в 2016-2017 роках
Джерело:  rbc.ua

До кінця 2016 року рівень інфляції в Україні складе 12%, а під кінець 2017 року може знизитися до 8%.
Про це заявила керівник Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
"НБУ вважає досяжними цілі по споживчій інфляції на рівні 12% на кінець поточного року і 8% на кінець наступного року", - заявила вона.
Також Гонтарєва зазначила, що в НБУ очікують наближення інфляції до цільового рівня в другій половині поточного року.
За словами голови Нацбанку, уповільненню інфляції, яке зараз спостерігається в Україні, сприяло помітне зміцнення обмінного курсу гривні на тлі поліпшення ситуації на світових сировинних ринках за останні місяці.
"Ціни на сталь і залізну руду сьогодні на 26% і на 18% відповідно вище, ніж на початку цього року", - зазначила голова НБУ, додавши, що після підвищення протягом декількох місяців з кінця травня ціни на сталь почали знижуватися.
Гонтарева додала, що в травні цього року пошук нових співробітників роботодавцями дещо пожвавився, в порівнянні з квітнем, проте кількість вакантних посад була нижче, ніж рік тому.
"Вперше за два роки через скорочення кількості зареєстрованих безробітних скоротилася і кількість претендентів на одне робоче місце, але ця кількість все ще залишається високою, у порівнянні з більш спокійними періодами для української економіки", - сказала керівник НБУ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Нацбанку розповіла про свої успіхи в боротьбі з "каламутними банками" в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?