Турчинов оголосив про відновлення виробництва знаменитої військової системи: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Турчинов оголосив про відновлення виробництва знаменитої військової системи: з'явилося відео

Турчинов оголосив про відновлення виробництва знаменитої військової системи: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

На евакуйованому з Донецька в Запорізьку область ПАТ "Топаз" може незабаром відновитися виробництво сучасних комплексів дальньої радіотехнічної розвідки "Кольчуга КЕ" - знаменитої військової системи, за розробку якої колектив підприємства удостоївся чотирьох міжнародних нагород.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.
Про поновлення виробництва "Кольчуга КЕ" заявив глава РНБО Олександр Турчинов під час наради на державному підприємстві "Радіовимірювач" концерну "Укроборонпром".
За словами Турчинова, мова також йде про відновлення виробництва на київських підприємствах універсальних станцій контролю радіоелектронної і цільової обстановки нового покоління розробки НДІ "Квант-радіолокація".
"Перед нашими конструкторами, вченими і виробниками стоїть завдання забезпечити створення широкого спектра сучасних радіоелектронних систем як на підприємствах концерну" Укроборонпром ", так і в недержавному секторі", - заявив Турчинов і додав, що це має бути відображено в новому державному оборонному замовленні.
За словами Турчинова, Росія на окупованих територіях активно застосовує проти України потужні системи радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби, тому забезпечення ЗСУ, Головного управління розвідки та інших військових формувань сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протистояти російській військовій агресії.
"Наявність в ЗСУ таких сучасних засобів радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби дозволить своєчасно виявляти наміри противника, придушувати його електронні засоби зв'язку та управління, блокувати застосування БПЛА, приймати швидкі рішення в складних умовах ведення сучасного бою і добиватися перемоги", - заявив Турчинов.
Відзначимо, що військова система «Кольчуга КЕ» в 2001 році брала участь у Всесвітній виставці озброєнь в Абу-Дабі, в 2004 році «Кольчуга» була удостоєна Державної премії України в галузі науки і техніки. Колектив підприємства за розробку «Кольчуги» отримав чотири міжнародні нагороди.
У 2014 році підприємство-виробник «Кольчуг» - донецький «Топаз» - виявився на тимчасово окупованій території. При цьому технологію виробництва «Кольчуг» вдалося зберегти.


Як повідомляв ONLINE.UA, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні виявила замасковані станції РЕБ (станції радіоелектронної боротьби), розташовані в районі Донецька на тимчасово окупованій території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?