В Україні детально аргументували майбутній крах Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні детально аргументували майбутній крах Росії

В Україні детально аргументували майбутній крах Росії
Джерело:  online.ua

Після референдуму у Великій Британії, мешканці якої вирішили вийти з ЄС, Росія може позбавитись значної частини санкцій, але це не допоможе Кремлю змінити сировинний статус РФ та уникнути краху країни.

Таку думку висловив економіст Борис Кушнірук у своєму блозі на ONLINE.UA.

«Безперечно, виграє Росія, яка розраховує, що в цьому випадку (вихід Британії з ЄС - Ред.) вона може позбавитися більш значної частини санкцій, які були впроваджені проти неї внаслідок її військової агресії, анексії Криму та окупації значної частини Донбасу», — зазначив експерт.


У той же час, економіст переконаний, що «проблема самої Росії не так пов’язана з тими санкціями, які проти неї введені - вони не дуже серйозні - Росія зтикається з проблемою свого сировинного статусу».

«І це характерно для Російської Імперії протягом всіх трьох століть її існування», — додав він.

За словами Кушнірука, зараз Росія «фактично опиняється в тій же ситуації, в якій знаходився Радянський Союз. Після високих цін на енергоносії, які були в 70-ті роки, потім, коли наступив період низьких цін на енергоносії, це призвело до розпаду Радянського Союзу».

«Тому що утримувати неефективну країну з неефективною системою управління, корупцією, і яка базується лише на виробництві сировини та її експорті... Навряд чи можна цю країну вважати ефективною, і що вона має майбутнє», — резюмував економіст.



Більше читайте у блозі Бориса Кушнірука на ONLINE.UA — Вихід Британії з ЄС: Путіну радіти не варто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?