Дуже боляче: в мережі розповіли, як складно виїхати з окупованого Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Дуже боляче: в мережі розповіли, як складно виїхати з окупованого Донбасу

Дуже боляче: в мережі розповіли, як складно виїхати з окупованого Донбасу
Джерело:  online.ua

Український журналіст Олексій Мацука розповів про складнощі виїзду з  тимчасово непідконтрольного українському уряду Донецька  на підконтрольну територію України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.


За словами Мацуки, щоб в'їхати на територію, контрольовану українським урядом з непідконтрольного Донецька потрібно виїхати в 5 ранку. На околиці Горлівки вийти на блок-посту так званої ДНР, дійти пішки (3-4 км по стежках, де можна підірватися на міні) до Майорcка, звідки на український пост в Зайцеве.


"У Зайцеве вас зустрічає черга в декілька км з однієї бочкою води і двома лавками (за рахунок Червоного хреста, а не Донецької обласної держадміністрації, хоча це її територія). Черга стоїть уздовж траси, без навісів, стояти треба близько 5-7 годин. Багато спізнюються на потяги і операції. Деякі лягають на дорогу від безсилля. у цей час всього 2 віконця обслуговують, де сидять двоє і одним пальцем клацають по клавіатурі, затримуючи людей. Перед цими віконцями вольєр в прямому сенсі слова з гратами - туди заганяють людей. Судячи з всьому, там можна задавити когось через товкучку. Сонце продовжує піч, туалетів немає, лікарів немає. У вольєр заганяють всіх з черги, випускають по 6 чоловік. На людей кричать з-за ґрат, щоб не виходили за лінію, інакше, як кажуть (кричать) військові: "Ми не будемо працювати і не будемо вас пропускати, будете тут спати на землі". Багато хто говорить, що "в Україну їдуть в останній раз", - написав журналіст.


"Це все дуже боляче, вибачте. ОБСЄ запропонувало в Мінську розглянути можливість організації цілодобової роботи цих блок-постів, але пропозиція залишилася не реалізованою. Все ясно, війна, стрілянина, ненависть. Але! До нас їдуть люди, до нас! І вони хочуть бути з нами. Навіщо ж з ними так? Два роки це триває. Два! І нічого не вирішується. Хтось говорить про якесь телебачення, мовлення, а навіщо? Хто буде в це вірити після Майорська?", - резюмував Олексій Мацука.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилися дані про те, що бойовики в селищі Зайцеве Донецької області підійшли ближче до українських позицій, а також обстріляли українських військових із забороненої зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?