У Росії припустили, як Путін вирішив захопити Крим і почати війну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії припустили, як Путін вирішив захопити Крим і почати війну

У Росії припустили, як Путін вирішив захопити Крим і почати війну
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін  почав збройний конфлікт на Донбасі і анексував Крим в рамках політики "збирання" пострадянських земель.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів провідний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН, екс заступник глави МЗС РФ, дипломат Георгій Кунадзе.


"Для багатьох в Росії статус держави-продовжувача СРСР виявився пов'язаний зі сприйняттям пострадянського простору як сфери її домінуючого впливу. Таким чином, вектор політики "збирання" пострадянських земель під контроль Росії і покарання "неслухняних", почав складатися вже до середини 1990-х років", - розповів дипломат.


На його думку, вже саме Володимир Путін звів політику "збирання" в ранг національної доктрини і випробував на практиці. "Результатом цього стали анексія Криму, гібридна війна в Донбасі, а до цього - відторгнення Абхазії і Південної Осетії у Грузії. Незароблене нафтогазове багатство, що несподівано звалилося на Росію, забезпечило цю політику ресурсами", - зазначає Кунадзе.


"Зрозуміло, політика США, країн Євросоюзу та самої України всі ці роки, м'яко кажучи, не була безпомилковою, що створювало для російських реконкістів додаткові можливості. Але все ж Росія прийшла до неї сама. Що стосується спецоперацій по оволодінню Кримом або по розв'язанню гібридної війни в Донбасі, то рішення про їх проведення приймалися Росією, вважаю, ситуативно", - резюмував Георгій Кунадзе.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Україні не варто воювати за Крим - російський дипломат про Донбас, гординю Путіна і втрати Москви".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?