Всеправославний собор: з'явилася важлива підсумкова заява
Категорія
Світ
Дата публікації

Всеправославний собор: з'явилася важлива підсумкова заява

Всеправославний собор: з'явилася важлива підсумкова заява
Джерело:  РІА Новини

У підсумковому посланні  Всеправославного собору, який відбувся з 16 по 26 червня на Криті під головуванням Константинопольського патріарха Варфоломія, йдеться, що православна церква є єдиною церквою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Православна церква - це не федерація церков, а єдина церква", - йдеться в посланні, яке було зачитано після спільної літургії в соборі Святих Петра і Павла в місті Ханья.
Крім того, в документі йдеться, що православна церква має намір вести діалог з іншими християнськими церквами, але це не означає відступу від віри.
Учасники Собору засудили війни, військові втручання, вбивства, руйнування християнських пам'ятників, які відбуваються не тільки на Близькому Сході, але і в інших регіонах світу. "Православна церква закликає всіх припинити військові дії на Близькому Сході, зупинити вигнання народів", - йдеться в посланні.
Церква також висловилася і про шлюб - "це союз між чоловіком і жінкою".
У документі наголошується, що православна церква підтримує науку і наукові дослідження, але вважає неприпустимим руйнування духовних цінностей, етичних основ життя. Собор також виступив на захист навколишнього середовища і проти нестримної експлуатації природних ресурсів, "якими нас нагородив Господь".
Окремий пункт присвячений відносинам з державою - православна церква не втручається в політику, але виступає на захист прав людини і вважає неприпустимим втручання держави в особисте життя громадян, порушення їх прав.
Раніше повідомлялося, що  історична зустріч церковних лідерів на Всеправославній соборі обійшлася без участі в ній Російської православної церкви.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?