Стало відомо про екологічну "бомбу" від бойовиків ДНР: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про екологічну "бомбу" від бойовиків ДНР: опубліковані фото

Стало відомо про екологічну "бомбу" від бойовиків ДНР: опубліковані фото

Бойовики ДНР під Горлівкою

 провокують екологічну катастрофу, при тому розповсюджуючи фейк про відмову України провести ремонтні роботи на дамбі "Дзержинського фенольного заводу".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр АТО.

За даними війскових, бойовики активно розкручують фейки про те, нібито українські воїни зірвали роботи з укріплення аварійної дамби фенольного заводу.

У той же час 15 червня росіяни зі Спільного центру контроля і координації передали українській стороні листа від бойовиків ДНР із заявою про відмову від гарантій безпеки і дотримання режиму тиші на цій ділянці.

У свою чергу, "українська сторона СЦКК спрямувала запит до керівництва Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням надати об'єктивну оцінку цьому факту і сприяти найшвидшому врегулюванні питання щодо наступної черги робіт".

"Навіщо зупиняти роботи, що намагаються виклянчити ДНР? Відповідь очевидна — просто під надуманим приводом бойовики звинуватили в тому, ніби то ми нездатні контролювати ситуацію, не тримаємо слова і ведемо антигуманну політику щодо населення Донбасу», — йдеться у повідомленні.

Також у штабі АТО підкреслили, що «устами російського представника в СЦКК іноземним партнерам по ОБСЄ натякнули на те, що не вірять у їхню здатність організувати виконання задач з відновлення нормальних умов життя, як на підконтрольній силам АТО території, так і на територіях, тимчасово захоплених бойовиками».

"Це (ремонт дамби під Горлівкою – Ред.) необхідно було зробити ще... місяць тому, адже загроза прориву ушкодженої дамби не ліквідована й досі. Якщо вона не витримає, то смертельний потік з продуктів переробки фенольної, нафталінової сировини стане отрутою не лише для екосистеми регіону, але й серйозною проблемою для 30 тисяч місцевих мешканців, які живуть поруч", — заявили у прес-центрі АТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики ДНР заявили про готовність нанести удар по Авдіївському заводу, попри загрозу екологічної катастрофи.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?