Турецько-російське потепління: Путіну зробили новий "подарунок"
Категорія
Світ
Дата публікації

Турецько-російське потепління: Путіну зробили новий "подарунок"

Турецько-російське потепління: Путіну зробили новий "подарунок"
Джерело:  online.ua

Турецький суд залишив підозрюваного у вбивстві пілота російського Су-24 Алпарслана Челіка під вартою ще майже на рік - до 8 червня 2017 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на турецьке агентство Anadolu.


Челіка повинні були звільнити 27 червня за підпискою про невиїзд, однак через наявність вердиктів за іншими статтями турецького кримінального кодексу термін його перебування під вартою було продовжено.


Суд засудив Челіка до 2,5-річного ув'язнення в тюрмі і штрафу в розмірі 2 тис. лір за підробку грошей. Таким чином, Челік залишиться у в'язниці до 8 червня 2017 року.


Відзначимо, що 27 червня турецька прокуратура відновила кримінальну справу стосовно Челіка, якого підозрюють у зв'язку з вбивством російського пілота Олега Пєшкова, розстріляного з землі під час аварії Су-24 в листопаді 2015 року.


Тоді турецький винищувач F-16 збив ракетою типу «повітря - повітря» російський бомбардувальник Су-24, який брав участь в операції РФ у Сирії.


Турецька влада стверджувала, що літак порушив повітряний простір країни, але в Москві це спростовували.


Літак впав в Сирії, командир екіпажу Олег Пєшков був розстріляний з землі, штурман врятувався.


МЗС Росії вимагав від влади Туреччини знайти Челіка і притягнути його до відповідальності.


Як повідомляв ONLINE.UA,  турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган направив президенту РФ Володимиру Путіну лист зі словами співчуття родині пілота, який загинув в літаку Су-24, який був збитий в минулому році на сирійсько-турецькому кордоні.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?