В Україні заарештована видна комуністка: підозрюють у сепаратизмі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні заарештована видна комуністка: підозрюють у сепаратизмі

В Україні заарештована видна комуністка: підозрюють у сепаратизмі
Джерело:  interfax.com.ua

Колишній перший секретар Харківського обкому  Комуністичної партії України  Алла Александровська затримана за підозрою в сепаратизмі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.
"Вона затримана. Їй інкримінують ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України - ред.) і ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України", - розповів адвокат комуністки Олександр Шадрін
За його словами, Александровська вважає звинувачення необгрунтованими. Крім того, за словами адвоката, були відсутні правові підстави для її затримання, передбачені ст.208 КПК. Шадрін також підтвердив, що у вівторок вдома у Александровської пройшов обшук.
"На даний момент обшук вже закінчений. Слідчі дії тривають", - сказав адвокат.
Як відомо, Александровська з 1996 року до заборони КПУ в Україні була беззмінним першим секретарем Харківського обкому Компартії, двічі обиралася депутатом Харківської облради, чотири рази - народним депутатом України. У 2008 році стала Почесним громадянином Харкова.
Раніше колишній народний депутат України  Володимир Ландик розповів про роль глави Комуністичної партії України Петра Симоненка в захопленні Донбасу сепаратистами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?