Дійшло до бою на ножах: з'явилися нові подробиці захоплення в полон бойовиків ДНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Дійшло до бою на ножах: з'явилися нові подробиці захоплення в полон бойовиків ДНР

Дійшло до бою на ножах: з'явилися нові подробиці захоплення в полон бойовиків ДНР

Командир одного з підрозділів, який брав безпосередню участь у військовій операції по захопленню в полон 8-ми бойовиків-диверсантів ДНР, розповів, що збройна сутичка була жорстокою, з противником довелося битися навіть на ножах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.
За словами командира, вогонь з великокаліберної артилерії, забороненої мінськими угодами, бойовики вели, зокрема, по "своїм" же.
"Як тільки ми їх вивели на нашу територію, в селище, нас відразу накрили повністю 120-ми мінами, гарматами Д-30. У них була якась паніка, вони викрили свої вогневі позиції", - розповів він.
Командир повідомив, що для розвідки і просування вперед бойовики використовують візити спостерігачів ОБСЄ на українські позиції - стріляти в такі моменти по ним не можна. Бойовики використовують це перемир'я, щоб підвести розвідників, коректувальників і диверсантів якомога ближче до українських позицій.
"Таке було під Донецьком, таке було на Луганщині. У мене була інформація, що таке може статися і у нас. І коли в'їхали ОБСЄ, потім група військових розвідників вийшла і вони просто зловили сепаратистів. Вони окопалися, там було дуже багато зброї, міни, дуже багато боєприпасів", - зазначив командир, додавши, що бойовики тоді вже встановили радіозв'язок з ватажками і очікували, що їх знайдуть.
За словами розвідника, бій був коротким, але жорстким, дійшло навіть до рукопашної з ножами. З української сторони втрат немає. З боку бойовиків вбиті двоє людей, ще вісьмох взяли в полон - всі жителі Луганської та Донецької областей.
"Вони були покликані з "військкоматів" Донецька-Луганська - їхні нібито "республіканські військкомати" закликають людей на війну. Як у нас хвилі мобілізації, так і у них. Полонені проходили навчання у російських інструкторів - диверсійна робота, робота в караулі, робота зі зв'язком. Командиром групи був 22-річний хлопець", - розповів командир.
Раніше  в так званій ДНР прокоментували захоплення в полон загону проросійських бойовиків українськими військовослужбовцями в Донецькій області в районі Широкино.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?