Чи буде в Україні нова Рада цього року: з'явився прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи буде в Україні нова Рада цього року: з'явився прогноз

Чи буде в Україні нова Рада цього року: з'явився прогноз
Джерело:  online.ua

У найближчому майбутньому очікувати перевіборів Верховної Ради  українцям не варто, і на це є кілька об'єктивних причин.

Таку думку висловив економіст Борис Кушнірук у своєму блозі на ONLINE.UA.

«Для того, щоб можна було провести дострокові парламентські вибори, згідно з Конституцією, потрібно декілька складових. Ну, по-перше, розпад існуючої коаліції, по-друге, і це дуже важливо, потрібно бажання з боку президента», — зазначив він.

За словами експерта, розпуск парламенту – це право, а не обов'язок президента.

«В умовах, коли діє уряд, який його цілком влаштовує (я не кажу, можливо, про якісь конкретні персоналії в самому Кабміні, які можуть викликати зауваження)....», — заявив він.

Кушнірук додав, що навіть у випадку, якщо виникне ситуація, «коли в парламенті не буде сталої більшості для роботи цього уряду, уряд продовжить існувати».

«Більше того, можна згадати часи Кучми, коли всі уряди не мали сталої підтримки в парламенті і кожне рішення доводилось узгоджувати з різними політичними силами, іти на різні поступки і, таким чином, отримувати результат», — заявив він.



За словами експерта, він не бачить жодних причин для того, «аби ця система змінилася цього року і хтось міг би розраховувати на дострокові парламентські вибори».

«Крім того, фізично вже провести вибори восени практично неможливо. Для цього потрібно, щоби парламент зібрався, для того потрібно прийняти якісь рішення, а це не раніше жовтня-місяця, а там два місяці необхідно, щоб взагалі ця парламентська кампанія відбувалася. Тому до кінця року їх провести практично неможливо, навіть якби це хтось і захотів», — запевнив він.

Також Кушнірук дав свій прогноз і щодо перевиборів майбутньою весною: «Якщо дивимось на весну, досвід всіх політичних кампаній і всіх політичних перипетій свідчить про те, що політики не зацікавлені в проведенні виборів навесні, особливо ті, хто знаходиться при владі. Тому що, як правило, весняна депресія після важкої об’єктивно зими не спонукає виборців голосувати за ті політичні сили, які знаходяться при владі».

«Таким чином, очевидно, що, якщо і розраховувати на вибори, то не раніше осені 2017 року, але, знову ж таки, з питанням – а чи треба це буде уряду і президенту. Отже, на мій погляд, на сьогоднішній момент немає жодних підстав вважати, що є ті сили, які можуть примусити провести вибори», — резюмував експерт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі заявив про створення власної політичної сили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?