Названо головні проблеми Порошенка, які підривають його рейтинг
Категорія
Політика
Дата публікації

Названо головні проблеми Порошенка, які підривають його рейтинг

Названо головні проблеми Порошенка, які підривають його рейтинг
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда назвав ключові фактори, які підривають рейтинг президента Петра Порошенка.
Про це він розповів в своїй статті для ONLINE.UA.
За словами експерта, неможливість глави держави відмовитися від Мінських угод є одним з факторів зниження його рейтингу.
"Врегулювання конфлікту на Донбасі - процес, в якому складно розраховувати на підвищення популярності. З одного боку, українці втомилися від неоголошеної, але від того не менш виснажливої ​​війни, з іншого - ідеї відмовитися від окупованих Донбасу і Криму навряд чи прийнятні для тверезомислячого політика. Критиків Мінського процесу так багато, що за їх часто справедливими висловлюваннями і оцінками забувається головне: в яких військово-політичних умовах підписувалися домовленості в столиці Білорусі в вересні 2014-го і лютому 2015-го, якою стала після підписання документів динаміка втрат серед українських військових і мирного населення, та і, власне кажучи, в яких умовах Україна зустріла російську агресію. Сумніваюся, що у Порошенка є можливість відмовитися від Мінських домовленостей з тієї простої причини, що вони вже стали частиною великої політичної гри, де Україна грає аж ніяк не першим номером" , - вважає Магда.
Він зазначив, що проблемою для президента є і економічна криза, через яку погіршився рівень життя українців.
"Фактор особистого багатства для Порошенка на посаді президента став проблемою, оскільки економічна криза призвела до серйозного погіршення рівня життя його співгромадян. У прямому сенсі слова стан справ в економіці - не предмет щоденних турбот глави держави, але йому доводиться нести політичну відповідальність за нездійснені перетворення. Деолігархізація і підтримка малого і середнього бізнесу - необхідні на сьогодні кроки", - зазначив експерт.
Згадав він і скандал з офшорами Порошенка.
"Тема з офшорами, які належать Петру Порошенку, в цьому році прозвучала невипадково. Навряд чи ініціатори її розкручування розраховували звалити главу держави одним ударом, але змусити його нервувати і помилятися - швидше за все, так. Схоже, це тільки репетиція запланованої на осінь політичної кризи, з якої наполегливо будуть пропонуватися два послідовних виходи - дострокові парламентські і президентські вибори. Ось тільки без зміни виборчого законодавства переобрання Верховної Ради не матиме сенсу, а перелік претендентів на роль президента не вражає наявністю ефективних політиків", - пише Магда.
Він також вважає, що Порошенко не зможе обійтися нинішнім кадровим резервом для вирішення поставлених перед Україною проблем.
"Одна з головних проблем Порошенка - коротка лава запасних. Фактор особистої довіри для нього грає часто надмірно високу роль, в результаті Генеральна прокуратура два роки не демонструвала помітних успіхів, а партія президентського імені мало нагадує локомотив здійснення перетворень. Навчитися делегувати повноваження президенту необхідно найближчим часом, оскільки сьогодні ніхто не може гарантувати швидкого завершення широкомасштабної політичної кризи. Обійтися нинішнім кадровим резервом для вирішення поставлених перед Україною проблем навряд чи вдасться", - додав політичний експерт.
Читайте більше в  статті Євгена Магди ONLINE.UA: Порошенку готують великі проблеми: чотири пункти оборони президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?