В Україні зібралися виправляти резонансний закон
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні зібралися виправляти резонансний закон

В Україні зібралися виправляти резонансний закон
Джерело:  president.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр юстиції Павло Петренко подали Верховній Раді пропозицію щодо зміни "закону Надії Савченко" в частині його поширення на рецидивістів і засуджених за тяжкі злочини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Справді, криміногенна ситуація з тяжкими і особливо тяжкими злочинами мала сплеск. В тому числі, що ці люди (достроково звільнені за законом Савченко - ред.) зробили рецидив. Значна частина з них провела на волі не більше 2 тижнів", - сказав Аваков на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.
Міністр зазначив, що спільно з міністром юстиції Павлом Петренком вніс пропозицію парламенту внести зміни в законопроект.
"Таким чином ми приблизно півтора місяця разом з міністром юстиції обговорювали цю ситуацію і внесли пропозицію парламенту про те, щоб відкоригувати законопроект щодо рецидивістів і людей, які скоїли тяжкі злочини", - повідомив глава МВС.
Як відомо, парламент 26 листопада 2015 року затвердив закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання", який набув чинності 24 грудня 2015 року.
Нагадаємо, раніше  за "законом Савченко" Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до засудженого за вбивство колишнього народного депутата Віктора Лозінського.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?