Захоплення в полон бойовиків ДНР: Україна зробила гучну пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Захоплення в полон бойовиків ДНР: Україна зробила гучну пропозицію

Захоплення в полон бойовиків ДНР: Україна зробила гучну пропозицію
Джерело:  online.ua

Україна готова обміняти вісьмох бойовиків так званої ДНР, яких затримали в районі Широкиного Донецької області, на українських заручників.
Про це заявила представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Думаю, що бойовики обмовилися в своїх заявах, ніякі це не сапери, а снайпери, які вели не розмінування, а намагалися там проводити диверсійні роботи. Але я хочу сказати, що українська сторона заради звільнення наших заручників готова передати цих вісьмох затриманих іншій стороні", - сказала Геращенко.
Також вона зазначила, що відповіді з боку противника на цю пропозицію поки не надходило. "Але 4 числа в Мінську буде зустріч гуманітарної підгрупи, і я також там робитиму таку пропозицію, ми готові обміняти цих 8 затриманих", - підкреслила Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, 28 червня військовослужбовці Збройних сил України взяли в полон вісьмох бойовиків під Широкиним. У ході затримання спочатку не застосовувалася сила, а було запропоновано скласти зброю, але двоє бойовиків відмовилися це робити.
30 червня СБУ повідомила, що затримані поблизу Широкиного бойовики ДНР за завданням російських кураторів спостерігали за підрозділами ЗСУ та мали наказ відкривати вогонь на ураження в разі викриття їх спостережного пункту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?