ЄС виніс рішення щодо санкцій проти Росії і назвав терміни
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС виніс рішення щодо санкцій проти Росії і назвав терміни

ЄС виніс рішення щодо санкцій проти Росії і назвав терміни

У п'ятницю, 1 липня, Рада Європейського Союзу продовжила економічні санкції проти Росії, впроваджені через агресію на Донбасі, ще на півроку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"1 липня 2016 року Рада ЄС продовжила термін дії економічних санкцій, що стосуються окремих секторів російської економіки, до 31 січня 2017 року», - йдеться в заяві.
Як відомо, санкції щодо Росії були застосовані 31 липня 2014 року і посилені в вересні 2014 року. 9 березня 2015 року Європейська рада вирішила зв'язати термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод.
"У зв'язку з тим, що Мінські угоди не були виконані повністю до 31 грудня 2015 року, Рада ЄС продовжила санкції до 31 липня 2016 року. Оцінивши реалізацію Мінських угод, Рада ЄС вирішила продовжити термін дії санкцій ще на шість місяців, до 31 січня 2017 року", - йдеться в повідомленні ради ЄС.
Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель після зустрічі глав ЄС в Брюсселі заявила, що продовження санкцій проти Росії "на жаль, необхідно".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?