У Росії розповіли, чому Путін не міг обійтися без війни з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розповіли, чому Путін не міг обійтися без війни з Україною

У Росії розповіли, чому Путін не міг обійтися без війни з Україною
Джерело:  online.ua

Політолог і соціолог, президент російського дослідницького центру "Політична аналітика" Михайло Тульський

вважає, що президенту Росії Володимиру Путіну потрібен постійний конфлікт з Україною, щоб не дати Києву нормально розвиватися.


Таку думку Тульський висловив в інтерв'ю ONLINE.UA.


Відповідаючи на питання, чому, на його думку, мінський процес зайшов у глухий кут, а на Донбасі тривають бойові дії, Тульський сказав: «Якщо відповідати коротко, то Путіну не потрібен мир, йому потрібен постійний конфлікт з Україною, постійно тероризувати, мучити її, не давати їй нормально розвиватися».


«У царській Росії і особливо в СРСР ще в школах виховували людей, особливо чиновників, сприймати Росію як "велику державу". Мовляв, це країна, яка повинна тримати навколишні країни на словах "під своїм впливом", а на ділі - під колоніальним гнітом», - пояснює Тульський.


«Ми такі великі, непереможні, у нас інтереси в усьому світі, у нас всюди повинні бути "союзники". Хоча, звичайно, ніяких добровільних союзників у Росії немає, а є тільки нещасні окуповані російськими військами колонії - як були, так і залишаються», - продовжує політолог.


«Ніякий СРСР нікуди не зникав, він всього лише перейменований в СНД - ось і вся "найбільша геополітична катастрофа століття" (як казав Путін). І навіть тоді, починаючи з першого місяця утворення СНД - з грудня 1991 року - в цю колоніальну імперію "СНД" цілі країни точно так же заганяли російськими танками і гарматами, як і в колоніальну імперію "СРСР" в 1917-22 роках, як і до цього в Російську імперію», - резюмував Тульський.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У війні з Україною у Путіна є два мотиви - російський політолог

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?