Україна зробила в ОБСЄ заяву щодо Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна зробила в ОБСЄ заяву щодо Росії

Україна зробила в ОБСЄ заяву щодо Росії

Постійний представник України в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Ігор Прокопчук заявив, що Росія вибірково трактує Мінські угоди про врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу, висуваючи політичні вимоги для припинення бойових дій, якими сама ж керує.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.
За словами Прокопчука, вимоги Росії порушують узгоджену послідовність і логіку виконання Мінських домовленостей. Представник України в ОБСЄ повідомив, що представник Росії в своєму попередньому виступі навіть не згадав про виведення російських військ, озброєнь і бойовиків з території України і роззброєння бойовиків, що є частиною Мінських угод.
Прокопчук зазначив, що Росія продовжує зміцнювати свій військовий контроль над Донбасом, систематично поставляючи на непідконтрольні Україні території особовий склад, озброєння, боєприпаси і пальне.
Він також вважає, що для просування виконання Мінських угод необхідна збройна міжнародна поліцейська місія, яка б розміщувалася по всій зоні конфлікту, особливо на державному кордоні.
Раніше повідомлялося, що за підсумками засідання тристоронньої контактної групи 27 липня спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту на Донбасі врегулювати ситуацію до кінця 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?