Військові навчання Росії: в розвідці дали прогноз про війну з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Військові навчання Росії: в розвідці дали прогноз про війну з Україною

Військові навчання Росії: в розвідці дали прогноз про війну з Україною
Джерело:  online.ua

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що російська влада на чолі з  президентом Росії Володимиром Путіним  може змінити задекларовану мету нових військових навчань в Росії в будь-який момент.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».


«Цей процес спрямований на демонстрацію Росією своєї військової потужності, ми не виключаємо, що задекларована мета цих навчань - перевірити боєготовність Збройних сил - може бути змінена в будь-який момент вищим державним керівництвом Росії", - сказав Скібіцький.


За його словами, загроза такої перевірки для України полягає насамперед у нарощуванні угруповання російських військ поблизу кордону з Україною.


«Перш за все, ми повинні згадати, якими дії Росії були в минулі роки. Навчання "Кавказ-2008" - саме тоді теж створювалася ударне угруповання, яке було задіяне для агресивних дій на території Грузії. Друге - потужне угруповання створювалася під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Після цього ці угруповання були задіяні в анексії Криму», - сказав Скібіцький.


«Третє - в 2014 році теж влітку були проведені навчання поблизу кордонів нашої держави, теж була раптова перевірка, була створена потужна угруповання російських військ у наших кордонів, потім вони зайшли на нашу територію і почали агресію Росії проти нашої держави. Ось в цьому загроза для нашої держави", - додав представник ГУР Міноборони.


Він також додав, що українська розвідка буде відслідковувати переміщення російських військ.


Як повідомляв ONLINE.UA,  відомий російський журналіст, головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов назвав регіон, в якому, на його думку, може початися масштабна війна Росії з країнами НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?