Вбивство в Лощинівці: з'явилися нові деталі і заяви
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство в Лощинівці: з'явилися нові деталі і заяви

Вбивство в Лощинівці: з'явилися нові деталі і заяви
Джерело:  online.ua

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі назвав абсолютним нелюдом  вбивцю 9-річної дівчинки в селі Лощинівка Ізмаїльського району  і заявив про те, що представники ромської громади в селищі торгували наркотиками.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 112 Україна ».


"Я не можу не відгукнутися на трагедію, яка сталася в Ізмаїльському районі, в селі Лощинівка, де маленька дев'ятирічна дівчинка була вбита абсолютним нелюдом, я інакше не можу назвати цього злочинця, жителем села. Я повністю поділяю обурення всіх жителів Лощинівки... Там реально притон, там масова торгівля наркотиками, якою займаються ці асоціальні елементи", - заявив Саакашвілі.


У той же час 29 серпня о 9 ранку роми повинні покинути Лощинівку за рішенням місцевої влади.


Як повідомляє «Громадське радіо», місцеві жителі спостерігають за ромами на вулицях, щоб «ті не зробили нічого зайвого».


«О 9 ранку всі речі, які вони не встигнуть вивезти, зберуть і спалять, щоб роми не змогли повернутись в село», - розповіла кореспондент ЗМІ.


Роми живуть в Лощинівці близько 3 років. Місцеві жителі стверджують, що весь цей час вони тероризують громаду - промишляють крадіжками і залякуванням місцевих.


При цьому місцевий циганський барон дав згоду покинути село. "За результатами переговорів з місцевим ромським бароном, завтра всі роми покинуть село Лощинівка Ізмаїльського району. Немає виправдання тому, хто це зробив", - написала в соцмережі 28 серпня заступник голови Одеської ОДА Соломія Бобровська,


В даний час в Ізмаїлі з візитом перебуває Гіоргі Лордкіпанідзе - голова обласної одеської поліції. Правоохоронці на вулицях несуть посилену службу.


Самі роми почали залишати село з самого ранку. Основна їх частина вже встигла виїхати.


Також стало відомо, що підозрюваний у вбивстві перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Підозрюваному 21 рік, його звуть Михайло. Свою вину у злочині він заперечує.


Раніше повідомлялося, що  в Лощинівці місцеві жителі розгромили кілька будинків ромів після звістки про вбивство маленької дівчинки.


Нагадаємо,  житель села Лощинівка виявив в одному з покинутих будинків тіло дівчинки 2007 року народження з явними ознаками насильницької смерті.


За підозрою у вбивстві затриманий 21-річний ром. Відкрито кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане із згвалтуванням і насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?