Українського священика затримали в Петербурзі: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Українського священика затримали в Петербурзі: з'явилися подробиці

Українського священика затримали в Петербурзі: з'явилися подробиці

У російському Санкт-Петербурзі затримали архієпископа неканонічної Української реформаторської православної церкви Сергія Журавльова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
"Мене забрали в 5-е відділення поліції Фрунзенського району нашої північної столиці і протримали кілька годин. Допит, несправедливі звинувачення, протокол... У понеділок сповістити обіцяли, в який день відбудеться суд наді мною. Мене, виявляється, звинувачують в порушенні недавніх "законів Ярової", як я зрозумів. Поліцейські сказали, що я нібито займаюся незаконною місіонерською діяльністю тут", - написав священик у своєму блозі в суботу, описуючи своє затримання під час проповіді.
Джерела в прес-службі ГУ МВС по регіону підтвердили затримання Журавльова.
"27 серпня співробітниками поліції Фрунзенського району Санкт-Петербурга було зафіксовано порушення адміністративного законодавства, в зв'язку з чим один громадянин був притягнутий до адміністративної відповідальності. Відносно громадянина було складено адміністративний протокол за статтею 5.26 КоАП РФ, який спрямований в Мировий суд для розгляду. Громадянин відпущений під зобов'язання про явку", - сказав співрозмовник агентства.
"Громадянин Росії Журавльов позиціонує себе як представника УРПЦ. Він проповідував в Петербурзі, і в цьому угледіли порушення "закону Ярової". У його проповідях дійсно при бажанні можна угледіти певне розпалювання негативу по відношенню до РПЦ. Він мав зв'язки з людьми, яких вважають членами забороненого в РФ "Правого сектора". Про щось більш серйозне говорити передчасно. Не можна сказати, що він кликав людей на барикади", - додало джерело.
Тепер чоловікові загрожує штраф до 50 тис. рублів.
Офіційного підтвердження цієї інформації агентство поки не має.
Раніше в Москві за розпивання спиртних напоїв у громадському місці і хамство затримали фанатку ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?