Опальний ватажок бойовиків ДНР відверто розповів про їхні слабкості
Категорія
Події
Дата публікації

Опальний ватажок бойовиків ДНР відверто розповів про їхні слабкості

Опальний ватажок бойовиків ДНР відверто розповів про їхні слабкості
Джерело:  Газета.ru

Опальний колишній ватажок банди "Восток" Олександр Ходаковський, який називав себе секретарем так званої "Ради безпеки ДНР", розповів, що у бойовиків на Донбасі немає ресурсів для великого наступу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Газета.ru.
В інтерв'ю російському виданню один з колишніх ватажків бойовиків ДНР відповів на питання про можливе загострення на Донбасі.
"Ну, я велику війну не прогнозував. Я зазвичай обережно до таких прогнозів ставлюся, тому як перипетії політичних процесів виключають прогнозування чого б то не було. Сьогодні маятник гойдається в один бік, завтра в інший. Але я не думаю, що є серйозні передумови для нового гарячого спалаху протистояння. Я б використовував все ж слово «протистояння» - війна-то триває!", - сказав Ходаковський.
За його словами, бойовики не бачать з боку українських військових підготовки до масштабного наступу.
"Будь-яке загострення вимагає підготовки, а підготовка вимагає часу. Підготовку до початку повномасштабних дій ми відстежимо. Науково-технічний прогрес призвів до того, що ознаки концентрації сил і навіть віддачу команд легко відстежити. Мало того, ми навіть відрізнимо реальні приготування від демонстративних. У нас люблять локальні загострення оголошувати прологами масштабних наступів. Але це не так. насправді з боку ЗС України ми підготовки до наступу не бачимо", - сказав Ходаковський.
На питання, чи не ставить будь-хто з бойовиків завдань виходити до кордонів областей і наступати на Київ, екс-ватажок банди "Восток" сказав:
"Немає ні завдань, ні підготовки. На шкоду собі або на користь, але ми дотримуємося Мінських домовленостей. Розвиток нашого потенціалу куповано на якомусь рівні, і далі ми його не продовжуємо. З різних причин. Цей потенціал носить тільки оборонний характер. І навіть якби не було Мінських домовленостей, і навіть коли їх не було, ми не володіємо і не мали ніякими ресурсами для організації великого ініціативного наступу. Така реальність".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ходаковський жорстко розкритикував так званий "уряд ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?