75 років трагедії в Бабиному Яру: в Україні показали пронизливі фото
Категорія
Події
Дата публікації

75 років трагедії в Бабиному Яру: в Україні показали пронизливі фото

75 років трагедії в Бабиному Яру: в Україні показали пронизливі фото

У Києві на території урочища Бабин Яр відкрилася виставка робіт фотографа Луїджі Тоскано під назвою "Проти забуття", в якій представлені портрети людей, які пережили Голокост, приурочена до 75-х роковин трагедії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
На фотовиставці німецького фотографа італійського походження в Києві представлено 50 з 200 портретів людей, яким вдалося пережити Голокост. Тоскано зустрічався з ними в Україні, Ізраїлі, Росії, США та інших країнах. Широкоформатні (1,8 м х 3 м) фото розміщені уздовж двох головних алей державного історико-культурного заповідника "Бабин Яр". В одній частині представлені портрети українських євреїв, які пережили Голокост, і так званих "остарбайтерів", в інший - жертви Голокосту з інших країн.
Фотовиставка була вперше презентована восени 2015 року в будівлі Старої пожежної вежі в німецькому Мангеймі. Портрети були виставлені у вікнах будівлі. Після Бабиного Яру в Києві виставка вирушить до Дніпра і Львова.
Трагедія в Бабиному Яру відбулася 75 років - 29-30 вересня 1941 нацисти розстріляли тут 33 771 єврея. Однак точне число убитих в Бабиному Яру досі невідомо, оскільки під час масових розстрілів не враховувалися діти до 3-х років. Загалом же, відповідно до джерел, в урочищі Бабин Яр було розстріляно від 100 до 200 тисяч осіб: радянських військовополонених, підпільників, душевнохворих, євреїв, циган, караїмів, дітей. Протягом десятків років радянська пропаганда замовчувала масштаби трагедії.
Врятуватися від смерті в Бабиному Яру зуміли 29 осіб. Але з кожним днем ​​число свідків тієї трагедії стрімко зменшується.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Ізраїлю Реувен Рівлін, виступаючи на парламентських слуханнях у Верховній Раді України, присвячених 75-й річниці трагедії в Бабиному Яру, заявив, що українські націоналісти ОУН причетні до масових вбивств і переслідувань євреїв під час Другої світової війни.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?