Влада в Україні використовує той же прийом, що і російська - соціолог
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада в Україні використовує той же прийом, що і російська - соціолог

Влада в Україні використовує той же прийом, що і російська - соціолог
Джерело:  online.ua

Українська влада щодо своїх громадян використовує той же прийом, що й Кремль – змушує людей думати, що без неї настане хаос, і зникне відчуття безпеки.


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив відомий соціолог, заступник директора Інституту соціології НАН України Євген Головаха.


«Влада маніпулює цим (ставленням людей до безпеки, — ONLINE.UA). "Мене не буде, що з вами стане?" Це вірно як для російської влади, так і для української», — підкреслив експерт, нагадавши, що і для українців, і для росіян безпека є однією з найважливіших цінностей, у той час, як для європейців важливіше доброзичливість і свобода самореалізації.


На думку вченого, «без забезпечення безпеки легко просувати ідею, що будь-яка влада важливіша за свободу".


"Влада має демонструвати життя відповідно до нових цінностей: відмовитись від демонстративного споживання, елітарної ненажерливості, корупційних схем і так далі. Їм Майдани давали таку можливість», - переконаний він.


Експерт додав, що третій президент України Віктор Ющенко «не був готовий до цього».

«Демонстрація владою нових цінностей — це важливий фактор, якщо цього не буде, процес дуже сповільниться. Тому що в нас дуже ієрархічна система...», — резюмував вчений.


Більше читайте в статті на ONLINE.UA: Між Україною та Росією є подібність, яким маніпулює наша влада – соціолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?