Порошенко в День учителя дав педагогам обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко в День учителя дав педагогам обіцянку

Порошенко в День учителя дав педагогам обіцянку
Джерело:  president.gov.ua

Президент України  Петро Порошенко  оголосив про намір підняти в 2017 році заробітні плати вчителів на третину.


Про це він заявив в ході нагородження переможців конкурсу "Учитель року 2016" в День працівників освіти, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента.


"Дав завдання Уряду, що пріоритетом на 2017 рік має бути фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% повинна бути підвищена заробітна плата. Ми домовилися, що ми повинні вийти на планку 33% - на третину має зрости фінансове забезпечення українського вчителя", - розповів Порошенко про недавнє засідання РНБО.


Так, у 2017 році рівень зарплат вчителів без категорії повинен вирости з 3239 до 4541 грн, а зарплати вчителів вищої категорії з усіма надбавками, - з 4483 до 6400 грн.


Український президент також розповів про неприпустимість викладання декількох предметів одним учителем і про роботу Міносвіти над забезпеченням 26 тис комп'ютерів для навчальних закладів


Крім іншого, Порошенко нагородив званням "Заслужений вчитель України" учителя історії Городищенського економічного ліцею в Черкаській області Олену Бурлаку, вчительку математики середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 міста Гайсин на Вінниччині Ольгу Костенко, вчительку англійської мови Берегівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 з поглибленим вивченням англійської мови в Закарпатській області Віолетту Македон і вчителя предмета «Захист Вітчизни» Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Юрія Поповича.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Кабмін прийняв постанову про скасування державного регулювання цін на продукти харчування  з 1 жовтня 2016 до 1 січня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?