З Києва втік сепаратист, який фінансував заворушення за Росію: нові деталі здачі Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

З Києва втік сепаратист, який фінансував заворушення за Росію: нові деталі здачі Донбасу

З Києва втік сепаратист, який фінансував заворушення за Росію: нові деталі здачі Донбасу
Джерело:  online.ua

Скандально відомий екс-депутат Луганської облради Арсен Клінчаєв, про втечу якого з Києва до Москви стало відомо нещодавно, в березні 2014 року фінансував приїзд до Луганська "тітушек" для організації провокацій і захоплення адмінбудівель.
Про це журналісту ONLINE.UA повідомив депутат Сєверодонецької міської ради Григорій Пригеба.
За словами Пригеби, на початку 2014 року він координував роботу Громадської ради народної довіри, і до нього надійшла інформація про те, що Арсен Клінчаєв оплачував діяльність проросійського руху, в тому числі організовував вербування в Луганськ платних провокаторів з шахтарських районів Луганської області.
"Перша жесть була 2 березня, коли зі Стаханова і Брянки навезли людей автобусами, прибуло понад три тисячі цієї гопоти. Тих, хто там в копанках рився", - повідомив депутат.
За його словами, прибульці повинні були продемонструвати "волю народу" і примусити депутатів Луганської облради на сесії 2 березня прийняти заяву про визнання центральної влади України нелегітимною.
Читайте також: Укра їна упустила одіозного луганського сепаратиста: тепер він в Росії у Жириновського
"Так ось, 2 березня їх всіх завезли. Вони в парку шаленіли. А потім Голенко (глава Луганської облради, - ONLINE.UA) розповідав, що це "прості луганчани" примусили депутатів прийняти рішення про допомогу "братнього російського народу", типу "Путін, введи війська!", - згадує Пригеба.
За словами політика, зі слів джерела йому стало відомо про збори проросійських активістів, керував яким Арсен Клінчаєв.
"А перед цим, 1 березня, Клінчаєв і Харін (перший заступник голови обласної ради, - ONLINE.UA) зустрічалися в "Баккарі" (ресторан в центрі Луганська, - ONLINE.UA) з "активом". Вони поділялися на "сотні", "десятки" і роздавали там гроші. Сто відсотків - так і було, мені правоохоронці зливали інформацію", - стверджує Пригеба.
Також, за його словами, стахановські активісти брали участь в заворушеннях 9 травня 2014 року, коли "тітушки" напали на учасників мітингу на честь 200-річчя Тараса Шевченка в центрі Луганська.
"І ось 2 березня цю гопоту завезли, а 9 березня вони вже намагалися взяти облдержадміністрацію. У цей день їх не на автобусах привезли, а на таксі. Це було 200-річчя Шевченка, на 12.00 заявили свій захід "Батьківщина" і "Просвіта". І ці гопники теж заявили проросійський мітинг. До дванадцяти звезли цих стахановських на таксі, вони як мурахи набігли, побили "майданівців" і захопили адміністрацію. Показали зуби свої", - говорить політик.


Нагадаємо, Андрій Шаповалов, який в 2014-му був депутатом Луганської облради, розповідав ONLINE.UA про роль Клінчаєва в організації заворушень в Луганську на початку цього року.
"Мені джерело повідомило, Арсен Клінчаєв зібрав в готелі "Слов'янська" свою братву і похвалився, що привіз з адміністрації президента Росії валізи з "лаве". Закликав до дій: піднімайте актив, налаштовуйтесь, тепер будемо рвати "бандерлогів"! Джерело - людина розумна, пообіцяв і відеозапис з мобільного, але потім "стух" - побоявся, що вирахують", - згадував Андрій Шаповалов.


Нагадаємо, Арсен Клінчаєв в 2014 році був депутатом Луганської облради, очолював в Луганську ГО "Молода гвардія", обласну організацію руху "Український вибір".
Читайте також: М ер Луганська допомагав сепаратистам робити коктейлі Молотова - депутат з Донбасу

Неодноразово затримувався за хуліганство міліцією. У березні 2014 року встановив російський прапор на Луганську ОДА, за що був затриманий, але незабаром його відпустили. Довгий час перебував у Києві, зараз перебрався до Москви.


Ярослав Гребенюк

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?