Польща зробила сенсаційну заяву щодо загибелі Качинського в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща зробила сенсаційну заяву щодо загибелі Качинського в Росії

Польща зробила сенсаційну заяву щодо загибелі Качинського в Росії
Джерело:  Радіо Польща

У розпорядженні Міністерства оборони Польщі є записи розмов колишнього прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска з президентом Росії Володимиром Путіним в день Смоленської катастрофи, в якій загинув польський президент Лех Качинський, що суперечать офіційним висновкам, представленим комісіями з розслідування трагедії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Польща.
"Туск навіть не спромігся повідомити кому-небудь про розмову з Володимиром Путіним і Сергієм Шойгу, які на той час вже мали інформацію, зчитану з чорних ящиків, з докладним описом того, як відбувалася катастрофа", - сказав міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич.
На його думку, ключовим є той факт, що інформація, яку містять записи розмов Туска, Путіна і Шойгу, суперечить офіційним висновкам, представленим комісіями з розслідування катастрофи. Міністр також пообіцяв, що незабаром записи розмов політиків від 10 квітня 2010 року буде оприлюднено.
Як відомо, катастрофа літака Ту-154 під Смоленськом сталася 10 квітня 2010 року. У ній загинули всі 96 осіб, які були на борту - 88 пасажирів і 8 членів екіпажу, в їх числі були президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики і майже все вище військове командування Польщі. Вони прямували в Росію з приватним візитом як польська делегація на траурні заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського розстрілу.
При цьому експерти неодноразово висловлювали думку про те, що авіакатастрофу під Смоленськом могли влаштувати російські спецслужби.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Польщі слідча група прокуратури заявила про намір провести ексгумацію тіл всіх жертв, які перебували на борту літака Ту-154 , що розбився у 2010 році під Смоленськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?