Українські в'язні Путіна: в Кабміні розповіли, чим поплатиться Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

Українські в'язні Путіна: в Кабміні розповіли, чим поплатиться Кремль

Українські в'язні Путіна: в Кабміні розповіли, чим поплатиться Кремль
Джерело:  online.ua

Глава Мін'юсту Павло Петренко пригрозив розширенням списку економічних санкцій проти Росії в разі, якщо незаконно утримуваних в РФ українців  Олега Сенцова і Олександра Кольченко  не передадуть Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави відомства.


"Я особисто буду займатися всіма питаннями, які стосуються можливості звільнення Сенцова і Кольченко, в міжнародних організаціях і судових органах. Зараз вже напрацьовується план дій, який я представлю пізніше. Ми змусимо Кремль визнати їх українське громадянство!" - написав Петренко.


На його думку, відмова російських чиновників передати Сенцова і Кольченко для відбування покарання в Україні є "цинічною".


"Своє рішення там обгрунтували тим, що хлопці нібито є російськими громадянами. Хоча саме проти російської окупації в Криму протестували Сенцов і Кольченко. Саме за ці протести Кремль посадив їх у в'язницю. Ми ніколи не залишимо наших громадян один на один з ворожою репресивною машиною. Повернення хлопців в Україні - це обов'язкова умова подальшого діалогу", - додав міністр.


Відзначимо, Олександр Кольченко та кінорежисер Олег Сенцов були затримані в травні 2014 року, в серпні 2015 року суд РФ визнав їх винними в підготовці терактів в Криму і підпалі офісів двох партій в Сімферополі.


21 жовтня  Мін'юст РФ надіслав офіційний документ з відмовою про передачу Олега Сенцова Україні. Пізніше аналогічний  документ прийшов і у справі Олександра Кольченко.


Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона аргументувала відмову передати Україні утримуваних наявністю у них громадянства Росії, незважаючи на те, що  в березні 2016 року було визнано українське громадянство Сенцова і Кольченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?