Відомий журналіст яскраво розвінчав "успіхи" Путіна і звинуватив його в жаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий журналіст яскраво розвінчав "успіхи" Путіна і звинуватив його в жаху

Відомий журналіст яскраво розвінчав "успіхи" Путіна і звинуватив його в жаху

Британський журналіст і політолог, який спеціалізується по Росії і Східній Європі, автор книги "Нова холодна війна: як Кремль загрожує Росії і Заходу" Едвард Лукас констатує, що президентство  Володимира Путіна  увійде в історію РФ як жахливий період зовнішньої ізоляції і внутрішньої відсталості.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на на  "Радіо Свобода".


"Мені подобається смачне російське слово "брехня". Так ось, брехня може використовуватися як спосіб завести людей. Тоді в їх очах брехня стає правдою. Я це не раз спостерігав. І я думаю, що Путін дуже вміло це робить. Ще раніше цей стиль освоїв Жириновський зі своїми шокуючими заявами - що він там тільки не говорив, пропонував якось, здається, розкроїти на шматочки Литву, Вільнюс віддати Лукашенкові... Але Путіна сприймають, звичайно, більш серйозно, ніж Жириновського", - сказав журналіст.


За його словами, погрози Росії безпідставні, оскільки у неї немає ні передових технологій, ані нормальної економіки.


"Питання в тому, на що вся ця риторика, погрози, гра м'язами спирається. Хіба у Росії є бурхливо розвивається економіка, велика кількість передових технологій, ефективні державні інститути? Пан Путін, на жаль, зробив неправильні висновки про те, що являють собою справжні інтереси його країни. Значну частину свого життя займаючись Росією, я цілком щиро хотів би бачити її видатною, сильною і щасливою країною. Саме тому людям, які починають запевняти мене в тому, що Путін - великий лідер, я говорю: ні, це неправда" , - зазначив Лукас.


"У російську історію його (Путіна - ред.) правління нарешті увійде як жахливий період, коли Росія прийшла до зовнішньої ізоляції і внутрішньої відсталості", - підкреслив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше журналіст Віталій Портников сказав, що в Росії створюються ідеальні умови для палацового перевороту і повалення президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?