Порошенко поставив крапку в питаннях Мінська і виборів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко поставив крапку в питаннях Мінська і виборів на Донбасі

Порошенко поставив крапку в питаннях Мінська і виборів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що українські військові з'являться на кордоні з Росією на Донбасі на другий день після проведення виборів на окупованих територіях, коментуючи результати  переговорів лідерів України, Росії, Франції та Німеччини в Берліні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « ТСН ».


У своєму інтерв'ю журналістам українських телеканалів Порошенко відповідав на питання про те, чи змінила Україна свою переговорну позицію щодо конфлікту на Донбасі після останньої зустрічі «нормандської четвірки» 19 жовтня.


За словами Порошенка, Україна позиції не міняла.


"Озброєна поліцейська місія ОБСЄ повинна бути на лінії розмежування, в місцях відводу важкого озброєння і на шматку кордону", - сказав президент, якого цитує «112 Україна».


За його словами, коли раніше говорилося, що вибори будуть тільки після контролю за кордоном, мався на увазі контроль ОБСЄ.


Порошенко також заявив, що українські військові прийдуть на кордон з Росією на другий день після виборів на окупованих територіях.


Успіх Берліна, на думку Порошенка, в першу чергу полягає в тому, що у європейців розвіялися останні сумніви з приводу санкцій проти Росії. За його словами, вони переконані, що санкції потрібні, а дискусії виникають тільки про те, на який термін їх вводити - на півроку або на рік.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава міністерства закордонних справ  Павло Клімкін заявив, що логіка Мінських домовленостей завжди передбачала, ніби Україна отримає контроль над кордоном на сході країни тільки після проведення виборів на окупованому Донбасі.


У той же час 20 жовтня, після зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Берліні, заступник глави Адміністрації президента  Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна отримає доступ до неконтрольованих ділянок кордону з Росією на другий день після проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу.


Заяви Єлісєєва та Клімкіна називали такими, що суперечать тому, що говорилося про виконання Мінських домовленостей раніше: спершу контроль над кордоном, а потім вибори на Донбасі.


При цьому  президент Петро Порошенко в ході свого візиту в Харківську область 15 жовтня пообіцяв, що Україна не буде виконувати політичної частини Мінських домовленостей до тих пір, поки не буде виконано пакет з безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?