В Україні анонсували "велику справу" проти Януковича
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні анонсували "велику справу" проти Януковича

В Україні анонсували "велику справу" проти Януковича
Джерело:  online.ua

У Генеральній прокуратурі України створили Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, зокрема, нове буде займатися доведенням до суду справи екс-президента Віктора Януковича і його найближчого оточення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
У повідомленні підкреслюється, що нове Управління покликане активізувати і завершити слідство і передати в суд «велику кримінальну справу» щодо екс-президента Віктора Януковича і його найближчого оточення. У той же час розслідування і передача до суду справ з приводу злочинів на «Євромайдані» в 2013-2014 роках залишається за Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ.
У ГПУ також підкреслюють, що Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, створено в рамках реорганізації Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ з метою удосконалення організації роботи Генеральної прокуратури.
«Нагадаємо, «велика справа» щодо Януковича складається з багатьох епізодів, зокрема, - узурпація влади, розвал економіки, ослаблення обороноздатності країни і інформаційної безпеки, заволодіння державним майном - резиденцією «Межигір'я» тощо», - сказано в повідомленні.
«С. Горбатюк продовжує залишатися керівником Департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників. За цим Департаментом залишається розслідування і передача до суду справ щодо Майдану», - акцентують в ГПУ.
Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що політика можуть допитати у справі підозрюваних у розстрілі Майдану колишніх беркутівців вже в листопаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?