В українській школі знайшли чергову високопоставлену сепаратистку: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

В українській школі знайшли чергову високопоставлену сепаратистку: з'явилися фото

В українській школі знайшли чергову високопоставлену сепаратистку: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Генеральну прокуратуру і Службу безпеки просять перевірити інформацію про те, що директор Приморської загальноосвітньої школи I-III ступенів Білгород-Дністровського району Одеської області Віра Колесниченко підтримує ідеї "русского міра", а також бере участь в пропутінських мітингах в окупованому Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook представниці люстраційного комітету Одеської області Олени Саренко.
Відповідну заяву Саренко написала на ім'я Генерального прокурора України Юрія Луценка та голови СБУ Василя Грицака.
У тексті заяви наголошується, що директор Приморської ЗОШ I-III ступенів Білгород-Дністровського району Одеської області Колесниченко Віра Василівна підтримує і пропагує ідеї «русского міра» на території Бессарабії.
Саренко стверджує, що в січні 2014 року Колесниченко особисто організовувала людей на «антимайданівський» мітинг під стінами Одеської обласної державної адміністрації та особисто розраховувалася з учасниками - по 200 грн кожному.
«З території Приморського сільської ради Колесниченко В.В. зібрала групу в кількості 20 чоловік. Але на цьому вона не зупиняється. У школі серед учнів і вчителів постійно розповідає, як добре зараз живеться в Криму під російськими окупантами. До Криму Колесниченко В.В. їздить до доньки Інни і зятя Максима в Перевальне», - пише Саренко.
Згідно з інформацією Саренко, зять Колесниченко Максим до 2014 року був начальником штабу військової частини в Перевальному Збройних сил України. Під час анексії Криму президентом РФ Володимиром Путіним у 2014 році він перейшов на бік окупантів.
«Вона (Колесниченко - Ред.) їздить до Криму, ніби в гості до дочки Інні, при цьому активно бере участь в путінських мітингах в Криму. На парадах вона з'являється з сепаратистською символікою, фотографується зі зрадниками і окупантами, ці фото викладає в соціальні мережі», - пише Саренко.
«Її сепаратистські дії покриває відомий сепаратист, один з організаторів «Бессарабської республіки» Барвіненко В.Д. Користуючись своєю безкарністю, директор школи Колесниченко В.В., постійно порушує закон України «Про освіту» та інші нормативні акти», - стверджує Саренко.
Чиновниця просить ГПУ і СБУ розслідувати представлені факти.
Як повідомляв ONLINE.UA, в серпні в Маріуполі мітингували проти засилля "русского міра" в школах Маріуполя.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?