Маленька дівчинка народилася двічі: з'явились фото
Категорія
Діти
Дата публікації

Маленька дівчинка народилася двічі: з'явились фото

Маленька дівчинка народилася двічі: з'явились фото
Джерело:  Daily Mail

Маленька Лінлі Хоуп Бомер із США святкуватиме день народження двічі на рік, адже вона народжувалася два рази. Спочатку медики дістали її з утроби матері, щоб прооперувати, а через 12 тижнів дівчинка народилася.


Про це повідомляє Lady.ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.


Мамі дівчинки Маргарет Бомер зробила УЗД на 16-му тижні вагітності, і сказали, що у дитини пухлина в області куприка.


«Вони побачили щось на знімку, увійшов лікар і сказав нам, що з дитиною серйозні проблеми, у неї крижово-куприкова тератома. Це нас страшенно шокувало і налякало, тому що ми не знали, що означає це довге слово і в чому суть діагнозу », - каже Маргарет.




Доктор Даррелл Касс, співуправляючий Дитячим ембріональним центром Техасу, каже, що тератома - найпоширеніша пухлина у новонароджених, з якою вони стикаються. «Хоча це найпоширеніша пухлина, все-таки вона досить рідкісна», - зазначає лікар.


Причина її розвитку невідома, хоча вона зустрічається у дівчаток в чотири рази частіше, ніж у хлопчиків. Новоутворення буває один раз на 30-70 тисяч дітей.


Часто операцію відкладають до народження, але тут пухлина відбирала у плода кровообіг. «В деяких випадках пухлина перемагає, і серце просто не може більше працювати, настає гостра серцева недостатність, і дитина гине», - говорить доктор.


Врятувати дитину могла лише операція, в ході якої лікарі повинні були розкрити утробу і дістати плід вагою 538 г, а потім повернути назад. Шанси були 50:50. До речі, сама операція тривала п'ять годин.


Після операції Маргарет лежала в лікарні, а дитина успішно розвивалася всередині матері ще 12 тижнів. Дівчинка народилася вдруге за допомогою кесаревого розтину. При народженні вона важила 2400 г.


Дівчинку ще раз прооперували, коли їй було вісім днів. Лікарі видалили маленькі фрагменти пухлини, до яких не змогли дістатися в перший раз і які знову почали рости.




Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в одній з лікарень Берна була проведена складна операція з розділення сіамських восьмиденних близнюків-дівчаток.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?