Європа ухвалила резолюцію з докором на адресу Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа ухвалила резолюцію з докором на адресу Росії

Європа ухвалила резолюцію з докором на адресу Росії

Європейський парламент стурбований погрозами Росії використовувати ядерну зброю і ухвалив резолюцію "Ядерна безпека та нерозповсюдження".
Голосування провели на пленарному засіданні Європарламенту в Страсбурзі 27 жовтня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Депутати Європарламенту занепокоїлися висловлюваннями росіян, в яких прямо вказується на можливість розгортання ядерної зброї на додаткових територіях і високу готовність її використовувати. Так, вони звернули увагу на "тривожні приклади російських військових навчань, що імітують використання цієї зброї проти Польщі, на заяви високопоставлених російських офіційних осіб про те, що Росія має право розміщувати ядерну зброю в Криму і на розгортання системи Іскандер, здатної нести ядерні ракети, у Калінінградському регіоні, який межує з Литвою і Польщею".
Таким чином було прийнято резолюцію, в якій йде мова про скорочення обсягу ядерної зброї у країн, які її мають, про його переміщення в сховища, а також про зменшення ролі такої зброї у військових доктринах.
"Загострення відносин між ядерними збройними державами, такими, як Росія і США або Індія і Пакистан, загрози Росії використовувати ядерну зброю або розгорнути її на ще більшій території в Європі роблять ситуацію в сфері безпеки ЄС все більш напруженою", - йдеться в тексті резолюції.
Крім іншого, в документі стверджується, що станом на січень 2016 року у Росії, США, Великобританії, Китаю, Франції, Індії, Пакистану, Ізраїлю і КНДР в сумі налічувалося близько 15,4 тис одиниць ядерної зброї.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше блогер і радіоінженер Дмитро Мілін докладно пояснив, що станеться з жителями Москви в разі справжньої ядерної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?