Кривава провокація: штаб АТО зробив заяву щодо обстрілу Макіївки
Категорія
Події
Дата публікації

Кривава провокація: штаб АТО зробив заяву щодо обстрілу Макіївки

Кривава провокація: штаб АТО зробив заяву щодо обстрілу Макіївки
Джерело:  online.ua

У штабі антитерористичної операції зробили офіційну розгорнуту заяву про обстріл бойовиками житлових кварталів окупованої Макіївки в Донецькій області, в результаті чого загинули щонайменше двоє мирних жителів, і назвали обстріл військовим злочином.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-центру штабу АТО.
«Кривава провокація окупантів на донецькому напрямку. Вчора, 27 жовтня, підрозділи незаконних збройних формувань, грубо порушуючи Мінські домовленості, почали масові обстріли з важкого озброєння позицій сил АТО між Авдіївкою та Ясинуватою», - сказано в повідомленні.
«З метою приховування своїх агресивних дій, окупанти вчинили черговий військовий злочин, також обстрілявши з артилерійського озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка. Стрілянина велася з ворожих позицій, обладнаних в районі селищ Мінеральне, Яковлівка і міста Ясинувата», - додали в прес-центрі штабу АТО.
«Ця варварська акція окупантів мала на меті дискредитувати Збройні Сили України в очах міжнародного співтовариства і місцевого населення, приховати порушення Мінських домовленостей з боку ворога і залякати мирних жителів на окупованих територіях», - заявили в штабі АТО.
У прес-центрі також підкреслили, що Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей, і жодного разу не використали зброю проти мирного населення.
«Сили АТО не застосовують важке озброєння, оскільки воно відведено на певну відстань. У той же час українські війська залишають за собою право на адекватну відповідь в разі загрози життю особового складу та попередження атак противника», - додали в прес-центрі.
Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики так званої ДНР звинуватили ЗСУ в обстрілі Макіївки. У зв'язку з цим бойовики ініціювали зустріч Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?