Прем'єр Сербії дав коментар щодо гучного скандалу з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Сербії дав коментар щодо гучного скандалу з Росією

Прем'єр Сербії дав коментар щодо гучного скандалу з Росією
Джерело:  РІА Новини

Прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич відмовився коментувати скандал з депортацією громадян Росії, підозрюваних у підготовці терактів в сусідній Чорногорії, заявивши, що він не має права говорити про такі речі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
«Є речі, про які я б хотів сказати, щоб люди знали про складність нашої позиції, все інше, на мій погляд, стало б збудженням зайвого громадського інтересу», - заявив глава сербського уряду.
27 жовтня бєлградське видання Danas з посиланням на джерела, близькі до сербського уряду, повідомило, що кілька росіян були вислані з Сербії за підготовку терористичних актів. При цьому згадувалося про «успішне співробітництво» російських і сербських спецслужб.
При цьому одночасно з появою цих відомостей в пресі в Сербію з несподіваним візитом прилетів секретар Радбезу РФ Микола Патрушев. Його приїзд до Белграда ніяк не анонсований.
Джерела і експерти стверджують, що Патрушев приїжджав для обговорення "чорногорського випадку", намагаючись перешкодити гучному дипломатичному скандалу між країнами. Також повідомлялося, що сербська влада не хоче допускати розколу у відносинах з РФ, проте і не зацікавлена в тому, щоб її запідозрили в причетності до терористичних акцій в Чорногорії.
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія обладнала власну "шпигунську базу" під прикриттям центру Міністерства надзвичайних ситуацій поруч з другим за величиною містом Сербії - Нішем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?