В Узбекистані вибирають президента, головний претендент - шанувальник Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

В Узбекистані вибирають президента, головний претендент - шанувальник Путіна

В Узбекистані вибирають президента, головний претендент - шанувальник Путіна
Джерело:  РІА Новини

В Узбекистані стартували вибори президента, головним претендентом на пост є проросійський політик Шавкат Мірзієєв.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".
Всі чотири політичні партії, офіційно діючі в країні, зареєстрували кандидатів.
Нагадаємо, що недавно президент Узбекистану  Іслам Карімов помер від інсульту. Тимчасово виконуючим обов'язки глави республіки був призначений Мірзієєв. На думку політологів, саме він є головним претендентом на пост президента.
Мірзієєв висунутий від Ліберально-демократичної партії Узбекистану (УзЛіДеП). Він виступає за неприєднання країни до військово-політичних блоків і розвиток відносин із країнами СНД, в першу чергу, з Росією.
Ще двоє кандидатів - віце-спікер нижньої палати парламенту Сарвар Отамурадов, висунутий Національно-демократичною партією "Міллі тікланіш" ( "Національне відродження") і лідер Соціал-демократичної партії "Адолат" ( "Справедливість") Нарімон Умаров зберігають помірні позиції щодо РФ.
Лідер Народно-демократичної партії Узбекистану Хотамжон Кетмонов стримано ставиться до входження республіки в нові організації, зокрема, в Євразійський економічний союз (ЄАЕС), і зосередився на реалізації програм зайнятості та тарифної політики в ЖКГ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відбулися вибори президента США, проте новообраний президент Дональд Трамп може так і не зайняти свій пост, оскільки  активісти закликають владу країни перерахувати голоси на виборах в ключових штатах через можливе втручання хакерів в систему.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?